Jootje in laos!!! - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Jolanda Toorn - WaarBenJij.nu Jootje in laos!!! - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Jolanda Toorn - WaarBenJij.nu

Jootje in laos!!!

Door: Jootje

Blijf op de hoogte en volg Jolanda

05 Augustus 2014 | Laos, Vientiane

Afgelopen vrijdag 1 Augustus kwam ik ineens tot de schokkende ontdekking dat ik halverwege mijn trip zit. Ik kwam tot dit besef omdat mijn lieve zus me daar aan herinnerde, thanks mar!! En ondanks dat de afgelopen 3 maanden al 1 groot avontuur was, waarin ik veel mooie dingen heb mogen doen, leuke mensen heb ontmoet en vooral veel heb gelachen, vond ik het toch tijd voor verandering van omgeving en nog meer van de wereld te ontdekken. Dus zaterdag tickets geboekt naar Laos en zondag vloog ik al. De vluchten met air asia gingen echt super, op beide vluchten 3 stoelen voor mezelf, alleen zat er 7 uur tussen de vluchten en dat is best lang. En ik had honger dus ik dacht check alvast die grote backpack in na 4 uur hangen in de Starbucks en dan ga ik na de douane uitgebreid eten. Maar er was dus niks, ja een muffin kon ik krijgen en voor de douane waren er wel een miljoen restaurantjes en ik moest nog dollars regelen voor mijn visum in laos! Die moet je van te voren al bij je hebben. Geen ATM, money exchanger, helemaal niks!!! Kortom, totaal onvoorbereid, hongerig en zonder dollars naar Laos, daar onder begeleiding moeten pinnen en toen was ik toch nog snel binnen. Wat gezellige mensen ontmoet in het vliegtuig, goedkoop taxi gedeeld, stad verkend en uiteraard de avond afgesloten met een heerlijk Laos gerecht langs de Mekong river en weer iets te veel bier! Maar gezellig dat het is!!! Vientiane, de hoofdstad doet me een beetje denken aan Vietnam/Thailand, beetje een mix van wat Aziatische landen. Het voelt wel een beetje vertrouwd, behalve de regen! Het is regenseizoen en daar kan ik niet zo goed meer tegen heb ik gemerkt, maar ja, wie wel!!

De afgelopen week in Bali, dat was dus voor ik naar Laos vloog vooral veel aan het zwembad gelegen, paar dagen gedoken en daar zaten een paar hele mooie duiken en paar goeie saaie. Hoogtepunt was wel de mandarijnvisjes, die zijn heel mooi en heel moeilijk te vinden en alleen rond zonsondergang! Verder lekker wezen stappen. Dus jullie begrijpen het werd tijd voor wat meer avontuur in Laos! Vertrek zo van de hoofdstad Vientiane naar vang vieng voor wat sportieve activiteiten in de natuur. Kus Jootje

• 05 Augustus 2014 - 08:39

Mar:

Jootje doet je pin het al weer, heb ik niets meer over gehoord. Geniet er maar van want je bent nu al over de helft hahaha. En jo elke ochtend om 5 of 6 uur een app met dat jij aan het strand ligt of op een boot of aan het bier is ook niet echt leuk voor je werk. :-)

Dikke kus, kijk uit bij mensen blijven en we appen.

• 05 Augustus 2014 - 14:52

Pa En Ma:

hallo lieverd

Weer een verrassing voor ons dat je nu weer in Laos zit
    Doe wel een beetje voorzichtig en niet overmoedig worden
    Je diploma was aan gekomen

veel liefs en een dikke kus xxxx
    Aai van Charly
    groetjes